in

На „Дунав Купу“ у Новом Бечеју учествује више од сто карате клубова са око 1.200 такмичара

Првог дана је на програму Куп Србије за кадете, јуниоре и сениоре. Куп Србије је изборно такмичење, након којег ће наш стручни штаб одредити репрезентативце за предстојећа европска првенства, за сениоре од 25. до 29. маја у Турској и за кадете, јуниоре и млађе сениоре од 17. до 19. јуна у Чешкој, као и за Балкански шампионат за млађе категорије од 3. до 5. јуна у Београду.

„На традиционалном међународном турниру „Дунав Куп“ учествују наши најбољи каратисти и каратисткиње по позиву, па ће то бити својеврсни празник мајстора овог спорта, с обзиром на то да ће се на борилиштима наћи освајачи одличја са домаћих и међународних такмичења“, истиче председник Карате савеза Војводине, под чијим се покровитељством и организује ово такмичење, Страхиња Тепавчевић.

Иначе, 30. априла у организацији Карате савеза Војводине у Инђији је организовано стручно усавршавање тренера, судија и квалитетних такмичара.

Циљ је био да се тренери, судије и најперспективнији такмичари упознају са најновијим изменама у правилима суђења, као и сазнањима и практичним искуствима у области спортске борбе и ката.

Ово је омогућило учесницима унапређење вештина у едукативно – тренажном раду, успостављање јединственог тренажног система и повећање ефикасности у постизању још бољих такмичарских резултата наших спортиста.

Обрађене су три теме и одржана два практична тренинга. Милан Ковачевић је анализирао најновије измене у правилима суђења, Слободан Битевић је предочио своја искуства на тему дефинисања физичке, техничко – тактичке и психолошке компонентне у каратеу, док је Иван Куневски говорио о савременим трендовима у вредновању ката.

Од 13. до 18. маја заказане су и припреме наших најквалитетнијих каратиста за поменута међународна такмичења.