in

Na Horgošu 1 bez dužeg čekanja, granični prelazi Bački Vinogradi i Horgoš 2 rade produženo

Na Horgošu 1 bez dužeg čekanja, granični prelazi Bački Vinogradi i Horgoš 2 rade produženo

Zbog uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru te dolaska u domovinu naših građana koji rade u zemljama Zapadne Evrope i stranaca koji su u tranzitu kroz našu zemlju, pojačan je intenzitet saobraćaja na graničnom prelazu “Horgoš 1”.

Putnici s kojima smo razgovarali na ulazu u Srbiju kažu da su na prelaz granice čekali kraće nego što je to uobičajeno uoči uskršnjih praznika.

“Na izlaz iz Mađarske smo čekali oko sat vremena, a na ulaz u Srbiju oko 20 minuta”, kaže jedan od putnika koji stiže iz Nemačke.

I putnici koji dolaze iz Holandije imaju isto iskustvo.

“Čekali smo oko sat na mađarskoj, a na našoj granici oko 15 minuta”, rekli su naši građani koji dolaze u domovinu iz Holandije.

Putnici koji dolaze iz Nemačke, takođe, kažu da su najviše čekali da bi izašli iz Mađarske.

“Čekali smo dva sata na mađarskoj granici. Ovde to ide brzo”, tvrde ovi putnici.

Naš građanin koji stiže iz Frankfurta kaže da je stanje na putevima veoma dobro.

horgos, 1, prelaz, 2

“Uopšte gužve nije bilo. Kamioni su je napravili na mađarskoj granici, a drugo je bilo sve odlično”, kaže ovaj putnik.

Tokom protekla 24 časa, preko Horgoša granicu je prešlo ukupno oko 18.000 putnika u 6.400 putničkih vozila, ali su, za sada, izostale veće gužve i čekanja čemu je doprinelo i produženo radno vreme alternativnih graničnih prelaza.

Tokom uskršnjih praznika, granični prelaz “Bački vinogradi – Ašothalom” radiće produženo, od sedam do 22 sata, a “Horgoš 2- “Reske 2” od pet do 23 časa sa ciljem da se rastereti najfrekventniji granični prelaz Srbije sa Mađarskom.

Policijska uprava Subotice najavila je da će tokom uskršnjih praznika sprovoditi pojačane kontrole na svim putevima u svojoj nadležnosti ne samo kada je reč o poštovanju ograničenja brzine već i drugih propisa, a sa ciljem povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /