in

Na Šodrošu održan protest, incident s policijom, nekoliko osoba privedeno

NOVI SAD –

Protest protiv izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu nastavljen je danas na Šodrošu. Pozvani su aktivisti iz cele zemlje, a okupilo se oko 100-ak učesnika. U nekoliko navrata, kada je grupa demonstranata pokušala da probije kordon i sruši ogradu gradilišta, došlo je do koškanja sa policijom i Žandarmerijom. Na Žandarmeriju su bačene dimne bombe, a nekoliko demonstranata je privedeno. Pre kraja protesta, koji je trajao oko 2 sata, učesnici su uništili tablu sa podacima o gradilištu, gde su, između ostalag, istaknuti brojevi građevinske dozvole.

Protest protiv izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu nastavljen je danas na Šodrošu. Pozvani su aktivisti iz cele zemlje, a okupilo se oko 100-ak učesnika.

U nekoliko navrata, kada je grupa demonstranata pokušala da probije kordon i sruši ogradu gradilišta, došlo je do koškanja sa policijom i Žandarmerijom.

Na Žandarmeriju su bačene dimne bombe, a nekoliko demonstranata je privedeno. Pre kraja protesta, koji je trajao oko 2 sata, učesnici su uništili tablu sa podacima o gradilištu, gde su, između ostalag, istaknuti brojevi građevinske dozvole.

Povod za današnje okupljanje bila je kako su naveli učesnici situacija koja se juče dogodila na Šodoršu, kada su pripadnici žandramerije pokušali da udalje građane koji blokiraju početak radova na gradnji obilaznica oko Novog Sada sa mostom preko Dunava.

Aktivisti koji kao povod svog protivljenja gradnji obilaznice navode zaštitu šume na čijoj površini treba da se gradi obilaznica, tvrde da niko od nadležnih institucija, Koridori Srbije kao ni kompanija CBRS, koja je zadužena za izgradnju mosta, nemaju dozvolu za gradnju.

sodros,privodjenje

Koridori Srbije su danas izdali saopštenje za javnost u kojem demantuju ove navode, ističući da sve dozvole za početak radova postoje.

Radnici kineske kompanije CBRS su juče, u ranim jutarnjim časovima pokušali da pripreme teren za izgradnju mosta koji je u planu da se gradi u produžetku Bulevara Evrope, a u tome ih je sprečila manja grupa građana.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /