in

Na Visokoj školi strukovnih studija obeleženo 70 godina obrazovanja vaspitača

Na Visokoj školi strukovnih studija obeleženo 70 godina obrazovanja vaspitača

Predškolsko obrazovanje i vaspitanje ima tri osnovne funkcije: ekonomsku, socijalnu i pedagošku, rekao je pokrajinski sekretar Zoran Milošević. Više od 600 studenata obrazuje se za vaspitače na novosadskoj Visokoj školi.

“Ja verujem da ova škola ispunjava tu misiju. Ovde stasavaju oni koji će učiti mlade naraštaje da je važno da poštujemo etičke norme”, saopštio je prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar.

Prema rečima direktora škole, zainteresovanost mladih je velika, a ova škola omogućava da njihovi studenti pohađanja nastavu na nekoliko jezika nacionalnih manjina.

“Naši vaspitači i u privatnom i u državnom sektoru pokazuju najviše kompetencije. Možemo reći da je novosadska Viša škola zaista primer kako treba da se radi i kako se kroz nastavu, ali i praksu može vršiti sjajno obrazovanje”, rekao je Bojan Milošević, direktor.

“Naša škola zalaže se za multikulturalnost i jezičnost, a ta naša ideja se povlači i kroz naše programe. Studenti mogu da uče i na srpskom, mađarskom i slovačkom”, izjavila je dr Anika Utoši, profesorica.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača ima odličnu saradnju sa nekoliko predškolskih ustanova u Srbiji i regionu.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /