in

Nacionalni savet Vlaha:Najoštrije osuđujemo zloupotrebu tragedije ubistva deteta

Oni su povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, kako su istakli, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazic iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca a sve u službi Dragana Đilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavili:

“U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osuđujemo”, kaže se u izjavi.

“Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i oni nisu ugroženi od strane većinskog naroda. Zato, ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Đilasom počnu da se bore idejama i programom, a ne najodvratnijim podmetanjima”, istakao je u saopštenju Novica Janošević, predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /