in

Najbolji novosadski učenici otputovali u Grčku

” Grad Novi Sad prepoznaje rad i posvećenost uspešnih učenika i nastoji da ih motiviše da nastave da se trude i da budu još bolji. Svake godine izdvajamo sve više sredstava za Vidovdansku nagradu i pokušavamo da ih, različitim merama, stimulišemo da ostanu odgovorni i posvećeni učenju ” izjavila je Dina Vučinić i dodala – Jedan od najlepših načina da ih nagradimo za njihov uspeh su svakako putovanja gde imaju mogućnost da posete znamenite lokacije o kojima su učili, ali i da otkriju nove, da steknu nova znanja o srpskoj istoriji, ali i da se upoznaju sa vršnjacima iz drugih škola, opuste i druže.

Putovanje u Grčku se realizuje u okviru Programa za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja koji sprovodi Gradska uprava za obrazovanje i za te potrebe, iz budžeta Grada, izdvojeno je 2.152.272,00 dinara.

Učenike su za ovu aktivnost predložili zaposleni u školama koje pohađaju, na osnovu postignutih rezultata u učenju i ponašanju.

U okviru šestodnevnog boravka učenici će posetiti Solun i obići Srpsko vojničko groblje na Zejntilniku, zatim ostrvo Vido, Srpsku kuću na Krfu i manastire Meteori.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /