in

Najmlađi Novosađani prisustvovali muzičkim probama za koncert “RTV piknik – ponesi ćebe“

U okviru edukativne posete, đaci su imali priliku se da upoznaju sa funkcionisanjem javne medijske ustanova Radio-televizije Vojvodine. Obišli su tri savremena TV studija i tom prilikom se oprobali u ulozi novinara i kamermana uz pomoć voditeljskog para jutarnjeg programa, Mirjane Blažić i Milenka Krišana.

Takođe su zavirili u novinarski desk sa najlepšim pogledom na Novi Sad gde im je urednica jutarnjeg programa Sanje Homa ispričala novinarske anegdote.

“Interakcija sa decom je izuzetno inspirativna za RTV kao kreatore medijskog sadržaja. Njihova radoznalost i entuzijazam uvek nas podsećaju na važnost našeg rada i motivišu da stvaramo priče koje će ih informisati, ali i zabaviti“, istakla je Marijana Divljak, direktorica Direkcije za upravljanje nepokretnosti RTV-a, dodajući da „RTV veruje da su obrazovanje, ali i praktična nastava ključni, zato smo svoje iskustvo danas još jednom podelili sa najmlađim gledaocima.”

Nakon zanimljivih priča deca su uživala i u muzici. Prisustvovali su probama dva orkestra RTV-a: Velikom narodnom i Velikom tamburaškom, koji se spremaju za dvodnevni muzički spektakl “RTV piknik – ponesi ćebe“ koi će biti održan 24. i 25. juna.

deca,, poseta,, rtv,

“Zadovoljstvo je kada možemo deci da pokažemo šta sve možemo i znamo da radimo u okviru RTV-a i koliko je bitna ta raznolikost kako u medijima, tako i u muzici. Zato je Veliki tamburaški orkestar deci odsvirao poznatu rusku pesmu “Kaćuša“, a Veliki narodni je zasvirao “Svilen konac“, objasnio je Bojan Trenkić, Rukovodilac Sektora muzičke produkcije RTV-a.

Ova poseta je samo jedan od primera angažmana RTV-a u edukaciji i informisanju najmlađih gledalaca. RTV nastavlja da radi na razvoju programa koji su prilagođeni deci, kako bi im pružio poučne i zabavne sadržaje koji će ih inspirisati i podstaknuti na razmišljanje.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /