in

Нападач из Чикага ухапшен након потере, у Филаделфији рањена два полицајца

Парада поводом 4. јула, Дана независности, у Хајланд Парку изненада је заустављена када су сечули пуцњи десетак минута након њеног почетка.

Нападач је с крова једне зграде отворио ватру на породице које су махале заставицама и децу која су возила бицикле на паради. Убијено је шест особа, а 36 је рањено или повређено у хаосу који је завладао.

У полицији кажу да се нападач попео на кров пословне зграде помоћу мердевина. Нападач је идентицикован као 22-годишњи Роберт Кримо Трећи, а полиција је саопштила да је он у притвору.

Један од ученсика параде рекао је да је звучало као ватромет. Завладао је хаос, људи су били прекривени крвљу и спотицали су се једни о друге”, рекао је други очевидац.

Председник Џозеф Бајден саопштио је да су он и прва дама Џил Бајден шокирани бесмисленим насиљем које је још једном донело тугу америчкој заједници.

Рањена два полицајаца у Филаделфији за Дан независности

Двојица полицајаца из америчког града Филаделфије рањена су из ватреног оружја током прославе и ватромета поводом 4. јула, Дана независности, саопштили су локални званичници и медији.

Оба полицајца су у стабилном стању, известили су локални медији, позивајући се на полицијску управу, преноси Ројтерс.

Како се наводи, полиција трага за нападачем, а становништу у оближњим зградама наређено је да се склони на сигурно.

У претходна два месеца у САД, у Јувалдеу у Тексасу и Бафалу догодила су се два случаја оружаног насиља.

У основној школи у Тексасу убијено је 19 ученика и две учитељице, док је у Бафалу страдало десет људи.