in

Nastava učenika kikindske srednje Tehničke škole efikasnija zahvaljujući nabavci kamiona

KIKINDA –

Zahvaljujući nabavci kamiona, praktična nastava učenika kikindske srednje Tehničke škole biće znatno efikasnija. Sredstva za nabavku vozila obezbeđena su iz kikindskog gradskog budžeta. Tehnička škola je kikindska srednja škola sa najviše učenika, pa ovu školsku godinu privodi kraju oko 700 đaka, raspoređenih u osam obrazovnih profila i 26 odeljenja.

Učenici kikindske srednje Tehničke škole, koji pohađaju trogodišnji smer vozač motornih vozila, obrazuju se za jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu. Nakon školovanja dobijaju dozvolu za B i C kategoriju, kao i CPC licencu. Zahvaljujući nabavci kamiona, praktična nastava sada će biti znatno efikasnija, što je važno za učenike i njihove buduće planove.

Do sada se u praktičnoj nastavi koristilo vozilo još iz 1992. godine, a zahvaljujući nabavci kamiona, za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,5 miliona dinara, uslovi za realizaciju praktične nastave biće znatno bolji i bezbedniji.

1, kamion, obuka, srednja, tehnicka, skola, kikinda

U nastojanjima da obezbedi što bolje uslove i opremu za realizaciju praktične nastave, kikindska Tehnička škola je u proteklom periodu imala, kako podršku lokalne samouprave, tako i nadležnog Pokrajinskog sekretarijata i Ministarstva.

Škola, između ostalog, raspolaže sa tri CNC mašine, 250 računara, kao i šest potpuno opremljenih informatičkih kabineta.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /