in

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić nestalom u utorak kod Bora

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić nestalom u utorak kod Bora

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su prethodnih dana okolinu kuće kod koje je devojčica nestala, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice.

MUP nastavlja operativni rad.

Istragu u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice kod Bora pokrenula je i bečka policija, nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio da je u subotu veče na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene koja, navodno, liči na Danku.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju.

Interpol je raspisao žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a danas je sedmi dan potrage za njom.

Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

07.03 – Jurić: Platforma “Pronađi me” ispunila očekivanja

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić ocenio je da je platforma “Pronađi me” ispunila očekivanja i da će, ako nestala devojčica Danka Ilić bude pronađena živa, platforma ispuniti svrhu svog uvođenja.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /