in

Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Bačkoj Palanci

Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Bačkoj Palanci

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedok oštećeni David Višekruna i njegov rođeni brat Damnjan, dok su ostali svedoci zbog zakašnjenja od sat vremena usled kašnjenja sprvođenja okrivljenih iz Okružnog zatvora u Novom Sadu ostavljeni za naredno ročište.

Svedok oštećeni David Višekruna ostao je u celosti pri ranije datom iskazu, nakon čega je predsednica veća sudija Sanja Berak prihvatila predlog branioca okrivljenog Todora Jarčevića, advokata Gorana Karadarevića, za suočenje okrivljenih i svedoka oštećenog.

U fokusu suočenja bilo je neslaganje između okrivljenog Jarčevića i oštećenog Višekrune oko toga kako se sam događaj dogodio. Nakon toga i drugookrivljeni Srđan Karanović suočio se sa oštećenim, gde je takođe bilo puno nesuglasica oko oružja koje je korišćeno kritične večeri. To jest ko ga je doneo i ko je vlasnik istog.

Svedok Višekruna Damjan, rođeni brat oštećenog ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da se on svakodnevno vozi u kolima svoga brata, ali da u njiima nikada nije video oružje kao i da nema saznanja da li njegov brat poseduje oružje.

Naredna ročišta zakazana su za 11. april, 9. maj i 10. jun tekuće godine kada je planirano da budu saslušani ostali svedoci i veštak za sudsku medicinu.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima se na teret stavlja da su 3. januara 2023. godine oko 21 časova u Bačkoj Palanci na obali jezera „Bager“ pokušali da liše života oštećenog Davida Višekrunu, te su nakon što je oštećeni uspeo da pobegne neovlašćeno koristili njegovo vozilo koje su ostavili na parkingu u Odžacima.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /