in

Nastavljeno suđenje za ubistvo vlasnika menjačnice

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedok Stanislav Vučković , veštak za sudsku medicinu profesor dr Vladimir Pilija i reprodukovani su snimci sa sigurnosnih kamera u blizini mesta zločina na kojima se vidi sam čin ubistva.

Stanislav Vučković naveo je da je išao u osnovnu školu sa okrivljenim, ali da se nisu družili.

„U poslednjih 10 godina videli smo se možda 4, 5 puta sreli smo se pre toga možda u septembru mesecu prethodne godine i dogovorili da se vidimo. Te večeri kad me je pozvao na piće u „Nacionalnu Klasu“ bio je utučen i kao da je bio sav otečen, izgledao je kao da je prethodnih 3 dana samo pio, zajedno smo popili oko 2 litre alkohola. Neposrednih saznanja o događaju nemam, jer ne čitam crnu hroniku, ali sam se jako iznenadio kada sam pročitao da je Bojan uhapšen. Ne znam zašto je baš mene pozvao te večeri“, naveo je ovaj svedok.

Veštak za sudsku medicinu Vladimir Pilija ostao je pri svom nalazu i mišljenju navodeći da su sve povrede koje je pokojni oštećeni zadobio nastale zaživotno i da redosled njihovog nanošenja nije moguće odrediti.

Nakon reprodukovanja snimaka okrivljeni je potvrdio da je on na prikazanim snimcima, navodeći da je nakon ptšto je ubio Joleta podizao njegovo telo kako bi uzeo novac iz automobila nakon čega pobegao sa lica mesta.

Naredno ročište ranije je zakazano za 10. maj tekuće godine kada se očekuje saslušanje veštaka neuropsihijatrije, kao i završene reči.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenom se na teret stavlja da je 24. januara 2023. godine oko 17h u Veterniku u ulici Nova 34 sa 37 uboda nožem na svirep i podmukao način lišio života četrdesetšestogodišnjeg Jovana Janićijevića vlasnika menjačnice „Jole“ u Novom Sadu. Nakon izvršenog zločina okrivljeni je iz automobila žrtve odneo 50.000 evra, a potom njegovo telo odvukao izvan vozila kako ne bi bilo vidljivo prolaznicima, nakon čega je pobegao sa lica mesta i napustio zemlju. Uhapšen je ubrzo na granici Austrije i Nemačke i izručen Srbiji od kada se nalazi u pritvoru.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /