in

Nastojanja da Srbija bude žigosana doživela moralni bankrot

Đurić je za TV Prva kazao da ne može dovoljno da naglasi značaj toga što je Srbija uspela da spreči da većina čovečanstva podrži rezoluciju.

“Oni su zahvaljujući proceduralnim okolnostima i uslovima u kojima su imali 84 glasa od 193 članice progurali rezoluciju, međutim, činjenica da je 107 država odbilo to da podrži, te da 5,3 milijarde stanovnika živi u zemljama koje su odbile da podrže tako nešto, nas stavlja u potpuno drugačiji položaj”, rekao je Đurić za TV Prva.

Ministar je podvukao da su nastojanja da Srbija bude žigisana doživela “potpuni moralni bankrot”, navodeći da je dodatna vrednost to što je Srbija kroz svoj rad osvežila mrežu kontakata širom sveta.

Đurić je istakao i da je poslata snažna poruka time što je predsednik Aleksandar Vučić proveo dve pune nedelje, u dva navrata, u roku od samo mesec dana u Njujorku, te da je Srbija spremna da ustane u zaštitu svojih interesa i da se bori.

Šef srpske diplomatije je napomenuo da je Srbija imala dve velike borbe u prethodnom periodu, među njima i sprečavanje članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope.

“Ali i tu je naš tim, sa predsednikom Vučićem na čelu, uspeo da spreči Prištinu da već u ovom mesecu uđe u Savet Evrope”, rekao je Đurić.



Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /