in

Nemački medij o BiH narko kratelu i navodnoj povezanosti sa Konakovićem

U tekstu, koji prenose federalni mediji, pominju se navodne veze ministra spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedina Konakovića sa ovom grupom.

Tekst pod naslovom Kriminalni kartel želeo da se infiltrira u državu: Bosanski ministar spoljnih poslova i narko bos, počinje s nedavnim obraćanjem Konakovića kada je, kako se navodi, bio vidno uznemiren dok je insistirao na tome da nema veze s uhapšenim članovima kartela.

Nemački dnevnik piše da su specijalne jedinice bosanskohercegovačke policije nedavno u Sarajevu i drugim delovima zemlje uhapsile brojne osumnjičene u policijskoj akciji “Crna kravata”, te da se sumnja da pripadaju jednom od najvećih narko kartela na svetu. Navodi se da je, pored četvorice bosanskohercegovačkih policajaca i načelnika policije, uhapšen i Gordan Memija blizak prijatelj ministra spoljnih poslova (Konakovića)”.

Državno tužilaštvo tereti Memiju da je za 320.000 evra iz kartela kupio policijske uniforme za specijalnu jedinicu MUP-a i na taj način prao novac.

Međutim, ovo je verovatno samo vrh otkrivenog ledenog brega, piše Tagešspigl i ukazuje da je zločinačka organizacija koju je predvodio Edin Gačanin Tito navodno pokušala da se infiltrira u vlast u zemlji i da šefa kartela policija nije uhvatila jer se nalazi u Dubaiju, gde živi u stanu vrednom 30 miliona evra u najvišoj zgradi na svetu – Budž Kalifi.

List dalje piše o svim aktivnostima narko kartela “Tito i Dino” i u jednom trenutku konstatuje da se čini da je u toj nameri Tito stigao prilično daleko, s obzirom na to da je “već uspostavio bliske veze sa raznim vrhunskim političarima iz stranke Narod i pravda upravo sa strankom koju je svojevremeno osnovao sadašnji ministar spoljnih poslova (u Savetu ministara BiH) Konaković uz obećanje borbe protiv korupcije u zemlji.

Navodi se i da su podaci iz Konakovićevog pasoša, njegove supruge i ćerke pronađeni u zaplenjenom mobilnom telefonu Titovog telohranitelja Đenisa Kadrića, što je Konaković negirao.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /