in

Niz radionica za decu, od muzičkih do lutkarskih

Niz radionica za decu, od muzičkih do lutkarskih

Radionica “Muzičke mozgalice” održaće se 18. novembra od 17 sati u Novosadskom dečijem kulturnom centru “Mlin”, Radnička 20.

Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina sa ili bez predznanja muzike i bez preduslova za muzičke sposobnosti, a void ih poznata violinistkinja i muzička pedagoškinja iz Novog Sada Gabriella Benak.

Muzičke igre koje će se koristiti ovim “mozgalicama” utiču na razvoj fine i krupne motorike, koordinacije tela, pamćenja, procesa rešavanja problema, timskog rada, samopouzdanja, kreativnosti, obrade informacija i motivacije.

Prijave preko linka.

Još jedna novina od ovog meseca je i lutkarska radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina “Lutkarski vremeplov kroz Evropu” koji se dešava 24.11. u 18 sati u Francuskom kulturnom centru u Novom Sadu, Kreativni distrikt.

Niz lutkarskih radionica “Lutkarski vremeplov” odvijaju se u saradnji sa pozorištem “Teatrilo” sa idejom da decu upoznaju sa istorijom, tradicijom i kulturom lutkarske umetnosti u Evropi .

Kroz radionice deca uče o tipovima lutaka u pozorištu, kako su nastale i kako se lutkarstvo razvijalo u različitim državama. Takođe, sami će napraviti svoje lutke i oživeti ih uz pomoć diplomiranih glumaca animatora.

Prijave preko linka.

lutkarska, radionica, , , teatrilo

I konačno, već dobro poznata pozorišno-likovna radionica za decu od 5 do 10 godina “Mašta priča priče” pozorišta “Lektira”, koju poznati glumac Ivan Jevtović vodi svakog meseca.

Ovomesečna radionica organizuje se u saradnji sa Institutom Kamoiš i ambasadom Portugala u Beogradu, povodom proslave stogodišnjice od rođenja čuvenog portugalskog pisca Žozea Saramaga.

Radionica se održava 16. novembra od 16 do 17 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija.

Prijave preko linka.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /