in

Nova medicinska oprema kikindskom Domu zdravlja i Opštoj bolnici

Zahvaljujući sredstvima odobrenim na konkursu „Zajednici zajedno“, kikindski Dom zdravlja obezbediće novu medicinsku opremu, u vrednosti 10,5 miliona dinara. Nova oprema namenjena je Dispanzeru za žene, jer je ovogodišnji konkurs bio usmeren na poboljšanje i unapređenje reproduktivnog zdravlju i povećnje nataliteta:

„Tako da smo mi ova sredstva usmerili na Dispanzer za žene. U Dispanzeru trenutno rade tri ginekologa, naravno, a treba da opremimo još jednu ordinaciju. Zbog toga će nam ova sredstva dobro doći da kompletno opremimo još jednu ordinaciju i poboljšamo opremljenost drugih ordinacija i ultrazvučnog kabineta“, saopštila je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja Kikinda.

Sa 6,5 miliona dinara podržan je i projekat kikindske Opšte biolnice. Sredstva će biti iskorištena za nabavku savremene medicinske opreme za Odeljenje ginekologije te kikindske zdravstvene ustanve:

„Dobili smo dve ginekološke stolice za osobe sa invaliditetom, zatim dva CTG aparata, kao i jedan transportni inkubator za novorođernčad. Nama će to, naravo, mnogo značiti, obziorom da se radi o savremenoj opremi, koja je prilagođena za najsavremeniju dijagnostioku i lečenje pacijenata,a svakako će umnogome unaprediti naš rad“, rekla je dr Vesna Tomin, v.d. direktorke Opšte bolnice Kikinda.

U okviru ovogodišnjeg konkursa „Zajednici zajedno“, koji se realizuje u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije, kompanija NIS odobrila je ukupno 22 projekta, za čiju je realizaciju izdvojeno 118,5 miliona dinara.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /