in

Novi Sad: “Uskršnja promenada” od 5. aprila do 5. maja (AUDIO)

Novi Sad: “Uskršnja promenada” od 5. aprila do 5. maja (AUDIO)

NOVI SAD –

Festival “Uskršnja promenada” zamišljen je kao doček najradosnijeg praznika – Uskrsa, doček proleća i buđenje prirode. Biće organizovane brojne radionice, nastupi dečijih horova i bendova, a u autentičnim drvenim kućicama prodavaće se suveniri i rukotvorine, kao i širok spektar slanih i slatkih proizvoda.

uskrs, uskrsnja, jaja

Više o ovogodišnjem programu saznali smo u Jutarnjem programu Radio Novog Sada od Jelene Valentik iz organizacije festivala.

Festival traje mesec dana i ove godine počinje u petak 5. aprila, na platou ispred Tržnog centra “Promenada”, a prilagođen je uglavnom najmlađim sugrađanima. Nastupaće dečji horovi, deca će imati priliku da farbaju jaja, održaće se i uskršnji turnir u igri “Čoveče, ne ljuti se” i trka nošenja jaja u kasici. Ispred same bine na festivalu biće postavljene tradicionalne kućice, u kojima će moći da se kupe i razne poslastice, poput lizalica, kolača, bombona… objašnjava Valentik.

Detaljnije u audio zapisu.

Više informacija o samom programu na veb-sajtu i društvenim mrežama Color Media CommunicationsAutorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /