in

Новосадска ЖКА путује у Шабац на завршни турнир јуниорки

Парови четвртфинала који се играју 6. маја:

12:30 Арт Баскет – Краљево

15:00 Новосадска ЖКА – Багдала

17:30 Дуга – Партизан

20:00 Црвена звезда – Хисар

Полуфинални мечеви су на програму 7. маја док ће се финале и утакмица за треће место одиграти у недељу 8. маја. Све утакмице ће се одиграти у хали „Шабачке гимназије“ у Шапцу.

Екипа Новосадска ЖКА (Женска кошаркашка академија) недавно је освојила јуниорско првенство Војводине, те ће покушати да сјајну сезону крунише и титулом најбоље јуниорске екипе у Србији.

„На овај завршни турнир улазимо као и на сваки до сада, са највишим циљем. Радиле смо напорно целе године, спремне смо да дамо наш максимум и покажемо колико велики потенцијал имамо. Сматрам да је наша предност што смо дуго на окупу, дуго играмо заједно и због тога имамо одличну хемију. Екипе су и ове године добре и перспективне. Наравно, има фаворита, али мислим да можемо очекивати изненађења“, пред финални турнир изјавила је кошаркашица Новосадске ЖКА, Александра Прцовић.

„Наша очекивања су наравно велика, као и у свим нашим категоријама и такмичењима. Имамо једну искусну петорку и доста младих, али и перспективних играчица које се на овом завршном турниру могу показати у најбољем светлу. Надам се да ће се показати наша добра хемија и добар тимски рад који смо градиле целе сезоне. Екипу су, такође, доста добре и очекују нас три тешка дана турнира где се надам да ће мој тим показати да смо заслужено радиле целе године и да је добра енергија пола посла“, истакла је кошаркашица новосадске екипе Софија Ждрња.

Новосадска ЖКА је клуб познат по томе што пружа у свом сениорском тиму шансу великом броју младих играчица. Баш из тог разлога, новосадски клуб се налази и у ужем кругу фаворита на овом јуниорском такмичењу.

„Веома вредно радимо за финални турнир у Шапцу. Надам се да ћемо се показати у правом светлу и да ћемо, у односу на прошлу годину, отићи корак даље. Прошле године смо освојили треће место. Надам се да ове године можемо да поновимо резултат, али и да одемо корак даље. У екипи Багдале веома добро познајемо две играчице, које и су прошле кроз млађе селекције репрезентације. Игра се базира на њима, тако да смо се добро спремили. Црвена звезда јесте један од фаворита али се надам да их ове године можемо савладати. Јуниорска екипа у суштини јесте и наша сениорска екипа, без три играчице. Ове године смо ослабљени пред турнир у Шапцу. Играћемо без две битне играчице – Јоване Ђурић и Саре Ђалинац. Верујем да ће остале девојке успети да надокнаде њихово одсуство“, закључио је тренер и јуниорске и сениорске екипе Новосадска ЖКА, Милан Иванић.