in

NSRS će usvojiti izveštaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

NSRS će usvojiti izveštaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

Dodik je rekao da je to odgovor na ujudurmu i nezakonito postupanje u vezi predloga rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Generalna skupština UN-a trebalo da raspravlja.

Ocenivši da je to nezakonito i političko postupanje u Generalnoj skupštini UN, Dodik je istakao da ne postoji nijedan razlog da ova rezolucija bude usvojena, jer je, kako kaže, reč o igri Britanaca i Bošnjaka i pokušaju satanizacije Republike Srpske i srpskog naroda.

“U izveštaju Komisije jasno stoji tvrdnja da nije bilo genocida u Srebrenici i da je utvrđeno da je tamo sa stanovišta Bošnjaka u čitavom periodu rata stradala 3.741 osoba, a da je više od 2.500 Srba. Imajući u vidu da za genocid mora da postoji namera jednog naroda da biloški i fizički eliminiše drugi narod, a to nije dokazano ni u jednoj presudi i nije moguće dokazati suđenjem pojedincima, ozbiljna je podvala kada oni govore da imaju presude za pojedince koje se pretvaraju u opštu krivicu za Srbe”, naveo je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka stranaka vladajuće koalicije na nivou Republike Srpske.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da je na sastanku razgovarano o važnim pitanjima vezanim za Republiku Srpsku i koalicione odnose, te najavio da će domaćin sledećeg sastanka biti predsednik Demosa Nedeljko Čubrilović, prenela je RTRS.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /