in

Obuka poljoprivrednih proizvođača za trgovanje na berzi

NOVI SAD –

Prvi deo obuke poljoprivrednih proizvođača za trgovanje na novosadskoj Produktnoj berzi i upravljanje tržišnim rizicima održan je u Privrednoj komori Vojvodine. Poljoprivrednicima je predstavljena i aktuelna situacija na tržištu hrane, predviđanja, posledice i teorija cena poljoprivrednih proizvoda.

trgovanje, na, berzi,, privredna, komora, vojvodine

Edukacija o funkcionisanju berzi i terminskih tržišta predstavlja prvi korak ka izlasku na tržište, odnosno trgovini. Svako ko se bavi poljoprivredom mora da poseduje elementarno znaje o hartijama od vrednosti i funkcionisanju robnih i finansijskih berzi, smatra predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj.

Obuka je obuhvatila i panel-diskusije na kojima su proizvođači mogli da razmene iskustva sa poljoprivrednicima koji već trguju na berzi. Predočene su i specifičnosti koje globalno tržište nosi sa sobom, kaže predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Obuku je organizovala Privredna komora Vojvodine u saradnji sa Produktnom berzom Novi Sad, Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu i Zadružnim savezom Vojvodine. Drugi deo obuke najavljen je za 18. april.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /