in

Очекује се око 30.000 возила кроз наплатну станицу Београд

Навео је да је у претходна четири дана кроз ову наплатну станицу прошло око 190.000 возила.

„У поређењу са истим периодом претходне године бележимо пораст саобраћаја за око 24 одсто“, навео је.

Додао је да је за овај празник интензитет саобраћаја био за око 15 одсто већи у односу на Први мај претходне године.

Због гужви које се очекују повећан је број инкасаната на наплатним станицама, а сви канали биће у функцији 24 часа.

Замолио је учеснике у саобраћају који путарину плаћају готовински да припреме тачан износ, а онима који желе да прођу кроз наплатну станицу без заустављања да користе Таг уређај, који може да се преузме на 274 локације овлашћених дистрибутера, као и у пословницама Путева Србије.

Што се тиче радова на аутопуту, Змијанац је казао да се радови изводе у реону петље Бубањ поток, на уклапању обилазнице у постојећи труп пута, код Икее.

„Саобраћај се на тој деоници одвија у измењеном режиму из смера Београда ка Нишу, возном и претицајном траком, док се саобраћај из Ниша ка Београду одвија зауставном траком и девијацијом“, рекао је Змијанац.

Такође, подсетио је да су у току и радови на санацији надвожњака у реону петље Пожаревац, где је за саобраћај затворено искључење из смера Београда ка Пожаревцу и укључење на аутопут од наплатне станице Пожаревац ка Нишу.

Радови на петљи Појате-Параћин, измене саобраћаја

На ауто-путу Е-75, петља Појате – петља Параћин, до 15. маја трајаће радови на реконструкцији коловоза, па ће за саобраћај бити затворена лева коловозна трака, у смеру Ниш – Београд, док се, у супротном смеру, саобраћај одвија двосмерно десном коловозном траком.

Према информацијама Јавног предузећа Путеви Србије, од данас до суботе, 7. маја на ауто-путу Е-75, петља Нови Сад Југ – петља Бешка, у смеру Нови Сад-Београд, у току светлог дела дана обављају се радови на кошењу у средњем појасу.

Саобраћај ће се у зони радова одвијати возном саобраћајном траком.