in

“Odbojka zove – moj prvi smeč”: Održano testiranje u Savinom Selu

Zoran Olajić, menadžer Projekta “Odbojka zove – moj prvi smeč”, objasnio je polaznicima organizaciju projetka, dok je prof. dr Mithat Blagajac, stručni saradnik OSS za oblast fizičke pripreme, održao predavanje na temu “Značaj i neophodnost optimalne pripreme organizma mladih odbojkaša za uspešnu realizaciju programa sportskog treninga”.

Prof. dr Goran Nešić i prof. dr Nedžad Osmankač, stručni saradnici za metodiku obuke tehničkih elemenata, upoznali su najmlađe odbojkaše sa “Karakteristikama i osnovama metodike srpske škole odbojke”.

Praktični deo prezentacije “Model treninga za dečake u ranoj fazi usvajanja motorne veštine u odbojci” pripremio je Velimir Miličković, trener škole odbojke iz Savinog Sela, dok je Miloš Bjelica, trener škole odbojke iz Ravnog Sela, dao primere sadržaja poligona prepreka za razvoj motoričkih sposobnosti, koji se mogu koristiti u radu sa mlađim kategorijama u odbojci.

Projekat “Odbojka zove – moj prvi smeč” sprovodi OSS od oktobra 2020, uz podršku Regionalnih odbojkaških saveza, UOKPL, UOKRL, UOSS i UOTS, a planirana je realizacija na celoj teritoriji Republike Srbije.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /