in

Одговорна иницијатива Вучића за разговоре с опозицијом

Додао је да је реч о важној иницијативи јер се ради о дијалогу међу политичким партијама.

„Сматрамо да што је више комуникације и дијалога између политичких противника, то ће мање бити жестоки њихови сукоби касније“, рекао је он.

Чоловић је оценио да је реч о одговорној иницијативи председника, јер ситуација је доста компликована и треба знати шта представници грађана мисле.

Формални и правни завршетак избора биће када се окончају изборне радње на свим бирачким местима и утврде мандати новим посланицима.

„Када ће се то десити, зависи највише од једног бирачког места у Бујановцу, односно Великом Трновцу, где се још разматра да ли ће избори бити поновљени. Ако не буду поновљени, очекујемо да за четири месеца имамо нову Владу Србије и парламент“, рекао је он.

Додао је да је слична ситуација и са београдским изборима, на којима очекује да градоначелник буде изабран 30 дана пошто се утврде мандати.

Чоловић „не види разлог“ да убрзо дође до понављања било београдских било парламентарних избора.

Иницијативе о одржавању нових избора, он оцењује више као политичке преговоре и идеје.

„То се ради да би се видело како ће реаговати неки политички противник. Тако се утврђују и неке политичке позиције и унутар власти, и у опозицији. Не видимо разлог за понављањем, посебно због специфичне ситуације у којој се Србија налази“, рекао је он.

Додаје да би нови избори компликовали и овако тешку ситуацију у којој се Србија налази пре свега на међународном али и унутрашњем плану.

Без обзира што су и локални избори 2020. године одржани под бојкотом Чоловић сматра да ће они бити одржани када им је и време, у наредне две године.