in

Одломила се грана у Улици Васе Стајића, оштећена два возила

Према сведочењу Јелене Стојменовић која се у тренутку пуцања стабла налазила на свега десетак метара од места незгоде, најпре се са једног од јаворова одломила повећа грана, која је приликом пада услед велике тежине преломила још једно дрво.

„Била сам испред са куриром, киша је још мало падала и само у једном тренутку се чуло крцкање дрвета, почели смо да се окрећемо да видимо шта се дешава и у том тренутку је велика, велика грана, односно велики део дрвета пао на 4 аутомобила која су били паркирани на паркиралишту. Срећом, комшије су провериле да ли је било пролазника, људи који шетају псе, јер се на тој ливади често налазе, никога није било. У пролазу је био полицајац коме је ту радно место, и он је одмах покренуо целу процедуру, позвао полицију, Зеленило“, прича Јелена Стојменовић.

Епилог незгоде су два оштећена аутомобила, а како кажу у Градском зеленилу, то предузеће ће власницима надокнадити штету.

Иначе, у том јавном предузећу кажу да су оба јавора била у пуном листању и да нису показивали видљиве знакове болести, те да је тек приликом сечења, установљено да је једно од стабала изнутра кренуло да труне. Екипе зеленила су током раних поподневних часова исекли стабла и рашчистили терен.