in

Održana manifestacija “Drvo za pesnika 2024” u Dečijem selu (AUDIO)

SREMSKA KAMENICA –

U Dečjem selu u Sremskoj Kamenici održana je manifestacija “Drvo za pesnika 2024”, na kojoj su deca iz osnovne škole u tom mestu, zajedno s drugarima iz Dečjeg sela, posadila četiri stabla – tri jele, u čast naših velikih pesnika Zmaja, Desanke Makasimović i Mike Antića, a magnoliju kao uspomenu na osnivača manifestacije, Radmila Mulića. Organizator manifestacije je Udruženje vojvođanskih učitelja, a medijski pokrovitelj Radio-televizija Vojvodine.

miroslav, antic

Novosadski izdavač i vlasnik “Male velike knjige”, koji je nedavno preminuo, 2008. godine došao je na ideju da se programom za decu obeleži Svetski dan knjige, uz sadnju drveća posvećenog dečjim pesnicima, objašnjava Vera Stojšić Gašparovski iz Udruženja vojvođanskih učitelja.

Povodom Svetskog dana knjige, 2. aprila, Gradska bibilioteka donirala je 350 knjiga Dečjem selu, a direktor te bibilioteke Aleksandar Jokanović pozvao je mališane da se svakodnevno druže s knjigom.

Pred sadnju svakog stabla, deca iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” izvodila su program posvećen nekom od tri pesnika.

Ove godine određeni su i čuvari drveća, mališani iz Dečjeg sela. Kristina će zalivati i brinuti se o Zmajevom drvetu, Uroš o drvetu Desanke Maksimović, Katarina o jeli Mike Antića, a Dragana o magnoliji Radmila Mulića.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /