in

“Održivi kulturni turizam” – održana konferencija u KS Eđšeg (AUDIO)

“Održivi kulturni turizam” – održana konferencija u KS Eđšeg (AUDIO)

NOVI SAD –

Vojvodinu je u prva četiri meseca ove godine posetilo skoro sto devedeset hiljada turista. To je osam posto više nego u istom periodu prošle godine. Za takve podatke u velikoj meri zaslužan je i kulturni turizam, koji je neraskidiv i veoma značajan deo te privredne grane, poručeno je na konferenciji naziva “Održivi kulturni turizam” održanoj u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu.

nenad, ivanisevic

Bač, Sremski Karlovci i Irig, tri su opštine odabrane kao pilot-regije projekta čiji je cilj da sve ono što je kulturno nasleđe ovih mesta postane vidljivije, istakao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Predsednik opštine Bač Steva Panić podsetio je na ono što svi znamo, ali često zaboravljamo: upoznajući svoju zemlju, upoznajemo i sebe same. Zašto u tom putovanju priliku dati baš Baču?

Zaštita kulturnih spomenika i kulturne baštine zadatak je svih nas, ali nije to jedina misija koja nam je po tom pitanju važna, napominje pomoćnica ministra kulture Danijela Vanušić.

Prema zvaničnim statističkim podacima Irig predstavlja najbrže rastuću turističku destinaciju u Srbiji. Projekti kao što su taj vezan za održivi kulturni turizam podstrek su da i ostale vojvođanske opštine krenu tim putem.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /