in

Ofenbach – Француски deep house дуо који једноставно морате чути

Пријатељи од детињства, Dorian и César нису одмах почели да врте музику. У средњој школи су оформили бенд, под снажним утицајем Supertrampa, The Rolling Stonesa и Led Zeppelina, што је приметно и у њиховој музици. Име су формирали у славу чувеног немачко-француског композитора Offenbacha.

Di-џејингом и продукцијом се баве од 2014, а већ следеће године су објавили нумере „Around the Fire“ и „You Don’t Know Me“, које су постале инстант хитови. Поменуте две траке подржали су Робин Сцхулз и Тиëсто, што је додатно помогло лансирању њихове светске каријере.

Њихов ултимативни хит је „Be Mine“, сингл из 2016. године који је досегао златно издање и заузео своје место на Billboard Dance/Mix Show Airplay листи. Овакав sky rocket успех ни не чуди, с обзиром на то да је нумера истовремено и уплифтинг и сензуална – прави летњи хит. Бас линија подиже тензију, да би се дошло до катарзе и ђускања на подијуму или где год да се нађете.

Планетарни хит овог двојца које обавезно морате чути је и „Katchi“ на којем гостује амерички соул и r’n’b певач Nick Waterhouse. Идеалан спој данце музике и роцка.

Уколико почињете са студијским преслушавањем опуса Ofenbacha који броји више од 13 синглова и ЕП-јева, морате чути и „Wasted Love“ од прошле године. Електронска музика с времена на време изнедри и нешто што се може назвати баладом, а то је управо та песма, не само по тематици и лирици, већ и мелодији. Није претерано спора, али има тугаљив сентимент у себи. Предиван меланхоличан вокал талентованог музичара Lagique.

Још једна потврда њиховог светског успеха и величине су и догађаји на којима су наступали: од Exita, преко Amsterdam Dance Eventa, до Coachelle, поред бројних европских, америчких и азијских турнеја.

Офенбацх никад нису остајали у месту, еволуирали су у свом музичком и визуалном стилу. Те промене највише се огледају у експериментисању са елементима попа и роцка, а стално настоје да убацују и инструменте у своје траке, попут бубњева и гитаре.

Заводљива, енергична, хипнотишућа и благо мистична музика париског двојца призива на данцефлоор и препуштање чулима. Спремите своје ципелице за плес јер ћемо овај планетарно популаран двојац слушати 10. јула на Главној бини EXIT фестивала.

АКТУЕЛНЕ ЦЕНЕ ФЕСТИВАЛСКИХ УЛАЗНИЦА

Фестивалске улазнице доступне су по цени од 7.990 динара само до понедељка, 4. јула, до краја дана, а након тога следи финално поскупљење. Тренутне цене регуларних једнодневних улазница за четвртак, 7. јул, износе 2.590 динара, за петак, 8. јул, 3.390 динара, за суботу, 9. јул, 3.990 динара, а за недељу, 10. јул, коштају 2.990 динара. Фан пит улазнице за петак, 8. јул, када наступају Nick Cave & The Bad Seeds, доступне су по цени од 3.990 динара. VIP GOLD фестивалске улазнице доступне су по цени од 41.000 динара, једнодневне VIP GOLD за четвртак и недељу коштају 12.000 динара, а за петак и суботу 18.000 динара. Улазнице се могу купити на фестивалском сајту, као и напродајним местимаионлајнна страницама Gigs Tix-a.