in

Опрез у вожњи због слабе кише у неким деловима Србије

У првом делу дана по котлинама, поред река и у планинским пределима југозападне, централне и источне Србије сумаглица може отежавати вожњу.

На путевима у Војводини видљивост је добра, али повремено јачи ветар у Банату може утицати на заношење возила, што поред местимично влажних коловаза може стварати додатне проблеме возачима, а посебно оним који управљају теретним моторним возилима или аутобусима.

Возаче очекује добра проходност путева, али променљив интензите саобраћаја. Повремене таласе појачаног саобраћаја очекујемо на свима аутопутевима и магистралним путним правцима собзиром да је доста оних који ће данас кренути пут својих одабраних места на којима ће провести празничне – ускршње дане, саопштио је Ауто.мото савез Србије.

Према информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије“, на наплатној станици Смедерево, на наплати, задржавање возила је јутрос око 15 минута. Према информацијама Управе граничне полиције, добијеним у 05.15 часлова, теретна возила на излазу из земље на граничном прелазу Хоргош чекају четири сата.

Теретњаци се на Батровцима и Сремској Рачи задржавају по једам сат.