in

Opština Ruma ulaže u projekte od javnog značaja

RUMA –

Da bi se iskoristio veliki turistički potencijal izletišta Borkovac, Opština Ruma preduzima konkretne korake. Do kraja godine biće uređen kanal Borkovac , za šta je od Voda Vojvodine dobijena pomoć od 30 miliona dinara, dok će iz opštinskog budžeta za tu svrhu biti izdvojeno 24 miliona dinara. Zahvaljujući trećem rebalansu budžeta, u planu su mnogih projekti koji su u interesu Rumljana.

Rumljani će uskoro dobiti još jednu rutu za šetnju. To naročito znači onima koji svaki slobodan trenutak koriste za boravak u prirodi, kao sto je to Ljubica Kuić.

Kako najavljuju čelni ljudi rumske opštine, novu pešačku-biciklističku stazu upotpuniće adekvatno osvetljenje i klupe. U realizaciju se kreće do kraja ove godine , a počeće se od čišćenja kanala.

Ono što će pre toga uslediti jeste uređenje prostora u samoj šumi, oko starog bazena, na kojem će uskoro biti zasađeno 1700 novih sadnica. Kompletan park biće upotpunjen novim sadržajem za sve posetioce, a kroz celu ovu oblast prolaziće pešačko-biciklistička staza.

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /