in

Orlić za RTV: Znam da sve najviše zanimaju imena, ali nije poenta kako se neko zove, nego rezultat koji ćemo da napravimo za narod

NOVI SAD –

Početak nedelje obeležila je prva sednica jesenjeg redovnog zasedanja parlamenta sa samo jednom, i dugo očekivanom, tačkom dnevnog reda – izmene i dopune Zakona o ministarstvima. Postoji jasna većina i u našoj Narodnoj skupštini koja stoji iza državotvorne politike, iza jasne namere, odluke, opredeljenja da se vodi računa o interesima ove države i ovog naroda. Ozbiljni ljudi vode državnu politiku i govore ovih dana, mislim tu na najveću poslaničku grupu Aleksandar Vučić „Zajedno možemo sve“ i na ostale koji učestvuju u našoj državnoj politici, rekao je predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić, u intervjuu za emisiju “Signali”, autorke Aleksandre Popović.

“Nije tajna da nisu mogli da sakriju sreću i oduševljenje predstavnici bivšeg režima, dakle odnosom koji je pokazala pobednička izborna lista, lista Aleksandar Vučić kada je izašla sa predlogom da oni rukovode radom skupštinskih radnih tela odbora. Sve ono što tada opozicija u vreme kad su oni bili vlast nije mogla da zamisli njima je omogućeno i nisu mogli da sakriju sreću kada su se sreli sa takvim stavom i takvim predlozima. To kako se oni ponašaju javno nema veze sa tim da li oni znaju ili ne znaju da su odnos dobili onakav kakav oni nikad nisu bili u stanju da pruže, niti su to hteli”, saopštio je Orlić.

Na pitanje da li će nam suština nestati u kakofoniji koje se sećamo iz nekih ranijih skupštinskih prenosa kada se to pratilo Orlić je izjavio da bi suština svakako trebalo da bude politika u interesu države, u interesu naroda, u onome što možemo da uradimo svi zajedno da bi svoju zajedničku kuću sačuvali. Suština je takva za ozbiljne i odgovorne ljude.

“Govorimo o tome šta očekujemo od Vlade i naravno u to spadaju i poslovi kojima treba da se bavi, izazovi na koje mora da odgovori. Nije lako vreme, vrlo je teško i komplikovano za celu Evropu i mnoge van Evrope, za ceo svet je teško vreme. Mnogo bogatije i veće zemlje od naše trpe teške posledice. Ne može jedna mala država kao što je Srbija da ne oseti. Poenta državne politike je da uradimo sve što je do nas da to osetimo najmanje koliko moramo i da svoj mali brod provučemo kroz te hridi i stene tako da budemo očešani u najmanjoj mogućoj meri”, izjavio je predsednik Narodne skupštine Srbije odgovarajući na pitanje kakva Vlada i sa kakvim planom će voditi Srbiju kroz jedan vrlo komplikovan lavirint posebno na međunarodnom planu.

Kada je reč o Vladi od 25 resora Orlić je napomenuo da broj resora nije definisan u cilju stranačkog nadmirivanja i da nije poenta u broju resora. “Poenta je politici koju vodite i merama koje provodite i smatramo da je ovo što smo predložili sada prikladno za ovaj trenutak, a inače imali su oni Vlade i sa 27 članova i sa preko 30 pa opet smo propadali svakako. Ovog puta naš najveći zadatak je da vidimo šta ćemo mi da uradimo i na koji način da to izvedemo najefikasnije”, dodao je on.

Na pitanje hoće li za to biti dovoljno vremena i da li očekuje sličnu atmosferu i kada premijerka uđe u parlament Orlić je kontatovao da bi bilo realno da tokom se ove sedmice završi sednica koja je započeta koja se tiče Izmena i dopuna Zakona o ministarstvima.

“Čućemo i program i personalna rešenja. Znam da sve najviše zanimaju imena, ali nije poenta ni kako se neko zove ni koji je broj nego će opet poenta da bude ta politika koju vodimo i rezultat koji ćemo da napravimo za narod. Jer na kraju će da se beleži samo rezultat koji ostavimo iza sebe. Odnos prema državi je jedna od najvažnijih promena koju smo napravili. Mora da se vodi računa o tome da li imaš rezultat. To je osnov svega. Na tome je insistirao Aleksandar Vučić, na tome mora da insistira svako ko politiku koju predvodi Vučić sa svoje strane sledi”, dodao je Orlić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /