in

OŠ “Đura Daničić” dobila je biciklistički poligon

OŠ “Đura Daničić” dobila je biciklistički poligon

Da bi se menjala statistika tj. bezbednost dece u saobraćaju podigla na viši nivo, neophodna je njihova edukacija, a ovaj poligon poslužiće im da nauče na kakve sve situacije mogu naići u raskrsnici a biće i dobro mesto da usavrše vožnju bicikla.

“Sam poligon je postavljen za edukaciju dece biciklista, do povećamo zapravo bezbednost dece biciklista u saobraćaju, da na našim putevima odnosno u gradu Novom Sadu nemamo nijedno dete biciklistu poginulčog ni povređenog. To je neki naš cilj, neka naša vizija”, izjavio je Nikola Veselinović, Novosadska biciklistička inicijative.

“Svakako će đaci koristiti u velikoj meri, ovo je zamišljeno da bude više edukativna svrha, đaci od prvog do četvrtog razreda će nam biti u fokusu gde ćemo uz pomoć biciklova koje smo dobili od grada Novog Sada tokom budućeg perioda i narvno proleća raditi edukacije”, istakao je Srba Jankov, direktor OŠ “Đura Daničić”.

Sudeći po reakcijama učenika škole, poligon je već u upotrebi i za igru.

Iz Novosadske biciklističke inicijative izražavaju zadovoljstvo što su i druge škole pokazale zainteresovanost za ovaj projekat, te s tim u vezi najavljuju da će poligoni biti iscrtani ne samo u gradskim već i prigradskim školama.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /