in

Osnovci iz “Tvrđave” posetili Radio-televiziju Vojvodine

Tokom posete, đaci su se upoznali sa tehničkim aspektima proizvodnje TV programa, procesom snimanja i montaže, kao i sa radom novinarskog deska, gde su saznali kako se pripremaju i emituju vesti.

Takođe, poseta muzičkom studiju deci je pružila uvid u proces stvaranja muzike i produkcije audio sadržaja, ali i u rad dva orkestra RTV-a – Velikog narodnog i Velikog tamburaškog.

“Svaka poseta mladih Radio-televijziji Vojvodine predstavlja izuzetno važan deo edukativnog procesa i iskustva đaka, pruža im priliku da steknu uvid u fukcionicanje medija i sveta savremenog novinarstva iz prve ruke. Interaktivno iskustvo koje su danas osnovci imali u prostorijama RTV-a doprineće, verujem, njihovom daljem obrazovanju i razvoju medijske pismenosti”, istakla je Marijana Divljak, direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnosti RTV-a, koja je zajedno sa kolegama, sa puno entuzijazma sprovela đake kroz sve segmente rada ove medijske kuće.

osnovci, studio, rtv

Deca uvek najbolje uče kroz slikovite primere, stoga su im najviše privukle pažnju priče o ugljenim česticama u podu novinarskog deska, zbog kojih nema elektriciteta u vazduhu pa se novinarima “ne diže kosa na glavi”, kao i fascinantan podatak da se u zgradi Radio-televizije Vojvodine nalazi oko 500 kilometara kablova.

tv, studio, za, dnevnik, rtv, deca, osnovci

Na kraju posete, deca su imala priliku da vide gde se snima jutarnji program “Dobro jutro, Vojvodino”.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /