in

Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić određen pritvor – jedan priznao zločin, drugi se branio ćutanjem; potraga za telom devojčice još traje

BOR, ZAJEČAR –

Nastavlja se potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, proverom više lokacija u borskom kraju,a osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana, saznaje dopisnik Tanjuga u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Dvojica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Njima se na teret stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, dovedeni su u to tužilaštvo sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru.

Oni su osumnjičeni da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace.

Priznali su zločin i naveli da je telo devojčice na deponiji, ali, kako je ranije izjavio ministar policije Bratislav Gašić, sumnja se da je jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice prebacio telo na drugo mesto.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, saopštio je tada MUP.

08.53 – Pritvor osumnjičenima za ubistvo devojčice, jedan priznao izvršenje krivičnog dela

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /