in

Otović Pjanović: Ostali smo bez jednog od ključnih svedoka

BEOGRAD –

Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je da, iako su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora nakon saslušanja priznali i opisali način krivičnog dela koji su učinili, prava istina o tome šta se tačno dogodilo može biti utvrđena samo na osnovu tela devojčice, za kojim se još traga.

Ona je za TV Blic istakla da policija nikada nije imala ovakav slučaj i da detalje izjave preminulog Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog za ubistvo, ne može da iznosi u javnost jer je istraga i dalje u toku.

“Suština je, čim je dat nalog tužioca da se isti zadrži do 48 časova, on je u tom periodu imao srčani udar i preminuo, to je dovoljan osnov sumnje ili podozrenja da je učestvovao i pomagao u navedenom događaju. Oni su navodili lokacije, gde može može biti telo”, rekla je ona.

Istakla je da se ostalo bez jednog ključnog svedoka, ali da ima dovoljno materijalnih dokaza.

“Njegovu izjavu ne možemo uzimati sada jer je preminuo. On ne može da potvrdi svoju izjavu pred tužiocem, ali Dejan Dragijević je detaljno opisao zločin i rekao ko mu je pomogao da sakrije telo i svakako će se uzeti u obzir izjava njegovog brata”, rekla je Otović Pjanović.

Za telom dvogodišnje Danke Ilić, za čije su ubistvo uhapšeni i osumnjičeni dvojica muškaraca iz Bora, još uvek se traga.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /