in

Отварање дела обилазнице Орловача-Стражевица 15. јуна

Он је у разговору за Танјуг истакао да откада зна за себе слуша о пројекту београдске обилазнице и подсетио да је обилазница требало да буде завршена још 1994. године.

Момировић је објаснио да су у Сектору 5, од петље Орловача од тунела Стражевица, у току радови на изградњи леве траке аутопута (фаза II) укључујући и нови тунел Стражевица (лева цев).

На Сектору 6 ради се на изградњи пуног профила аутопута од тунела Стражевица до петље Бубањ Поток.

Цела деоница од моста на Сави код Остружнице до Бубањ Потока дуга је 20,4 километара са приступним саобраћајницама.

Вредност пројекта је 227 милиона евра, а радови се финансирају 85 одсто из зајма Ексим банке Кине и 15 одсто из буџета Србије.

Извођач радова је кинеска компанија „Power Construction Corporation of China“, а подизвођач азербејдзански АзВирт и домаће фирме.

Последња отворена деоница са обе траке обилазнице, пре годину дана, била је од остружничког моста до петље Орловача и Баново брдо, у дужини од 7,7 километара.

Завршетком радова до Бубањ Потока биће комплетирано око 47 километара аутопута од Батајнице до Бубањ Потока.

Претходних година је изграђена обилазница од Батајнице до Добановаца и Остружнице, са новим мостом на Сави који је изграђен поред старог остружницког моста.

Момировић је оценио да је то можда „најмучнији“ грађевински пројекат у Београду, али да ће коначно бити завршен.

Министар је подсетио да је у плану и изградња наставка обилазнице, тзв. Сектора Ц, од Бубањ Потока до Винче и Панчева, с којим би цела обилазница била дуга око 69 километара.