in

Отворен 9. Шекспир фестивал у Чортановцима

ЧОРТАНОВЦИ –

Савременом адаптацијом чувене трагедије „Хамлет“ отворен је 9. Шекспир фестивал у прелепом амбијенту виле „Станковић“ у Чортановцима. Модерно читање ове трагедије која је први пут изведена пре више од 400 година, на новосадску сцену донела је италијанска трупа.

Снага и лепота представе без речи одликује се вештим преплитањем савременог плеса и музичке подлоге која је неодвојиво везивно ткиво овог комада. У извођењу Imperfest Dancers Company трупе која је показала сву раскош покрета на сцени, текст Хамлета који се налазио на сцени послужио је као подстрек и мотивација главне јунакиње да се тргне из вртлога мрачних мисли И досегне просветљење и ментално излечење.

сцреенсхот, 2022, 07, 02, 18х27м45с481

Концепт и кореографију потписују Валтер Матеини и Ина Броек, у улози Офелије нашла се Сара никастро док Хамлета тумачи Давид Барера Бонета. Покрет и музика су у служби емоција коју глумци мимиком додатно наглашавају и зналачки показују гледалишту. Занимљиво је да се одабир музике, као веома важан елемент ове инсценације, креће од барокног италијанског композитора Антониа Вивалдија па све до савремених аутора попут Филипа Гласа И Макса Рихтера.

Љубитеље позоришта до 4. јула очекују још три представе. Вечерас од 20 часова у вили Станковић у Чортановцима публика ће бити у прилици да погледа представу “Укроћена горопад” у извођењу Градског позоришта из Подгорице према режији и адаптацијии Дејана Пројковског.