in

Отворен јубиларни Равно Село Филм фестивал

Публици се обратио Лазар Ристовски који је изразио задовољство што ће следеће године Дом културе који је пре пет година изгорео бити под кровом.

Игор Мировић, председник Покрајинске владе званично је отворио фестивал наводећи да се осим Дома културе у Равном Селу реконструишу домови културе у Србобрану и Ловћенцу, а наредне године то ће бити у Врбасу и још неким местима.

“То значи да је иницијална идеја Лазара Ристовсог због које је и основан фестивал успела да се прошири широм Војводине”, рекао је Мировић.

Први филм на фестивалу је “Не играј на Енглезе” Слободана Пешића са Иваном Томићем, Данијелом Сичом и недавно преминулим Марком Живићем у главним улогама. Пешић је свој други филм снимио 34 године након првог, а инспирисала га је истоимена представа.

Осам је филмова у главној селекцији и то четири домаћа и четири страна, а међу њима и један дебитантски – “Карантин” Диане Ринго.

Концерт филмске музике са свечаног отварања имаће своју репризу у Новом Саду, у Католичкој порти, уз светску премијеру филма “ЈЕНГА – Чудна игра” Николе Кончаревића, којим ће уз доделу награда у свим категоријама фестивал бити затворен 3. јула.