in

Palata Republike Srpske večeras u bojama ruske zastave

Palata Republike Srpske večeras u bojama ruske zastave

Dodik je sinoć na društvenoj mreži Iks čestitao Putinu peti mandat na čelu Ruske Federacije.

Kandidat za predsednika Rusije Vladimir Putin na ruskim predsedničkim izborima vodi sa 87,32 odsto glasova, pokazuju podaci Centralne izborne komisije nakon obrade 99,65 odsto glasačkih listića.

Pobedom Putina počinje nova faza međunarodnih odnosa

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, koji boravi u Moskvi, izjavio je da pobedom Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji počinje nova faza međunarodnih odnosa.

“Svi mi koji pripadamo ljudima koji zagovaraju višepolarni svet i odlučivanje u Ujedinjenim nacijama bez hegomonije, smatramo da će početi ta nova faza”, naveo je Stevandić.

Nada se da će u narednih pet godina više raditi na dogovorima i postizanju svestskog mira.

“I mi Srbi koji se borimo za svoje dostojanstvo, samostalnost, autonomno razmišljanje, nadamo se da će i za nas doći neko bolje vreme”, naveo je Stevandić.

Stevandić je najavio dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi.

Naglasio je da u istoriji rusko-srpskih odnosa nema međusobnih ratova, da je veoma sličan odnos prema porodici, tradiciji kao nečemu što će čuvati budućnost od dehumanizacije.

Napomenuo je da Republika Srpska mora da bude zahvalna Rusiji kao čuvaru Dejtonskog mirovnog sporazuma, prenela je RTRS.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /