in

Палић на првомајском уранку окупио госте из целе земље и региона

Сви путеви, као некада, водили су данас на Палић.

„Из традиције, традиционално то радим сваки пут, додуше прошлих година то нисмо могли, али сада смо искористили шансу поново, тако да настављамо по старом“, каже један бициклиста.

„Очекивања су испуњена, а идеја је да променимо, да обиђемо Србију мало, мало с југа на север и тако“, каже туриста из Прокупља.

палиц

На потезу од Једриличарског клуба па све до Мушког штранда, госте очекује вашарска понуда хране и пића, производи старих заната и сувенира, као и највећи луна парк у овом моменту у земљи.

„После две године паузе можемо да се похвалимо добром посећеношћу Палића и можемо да будемо срећни што нас и време служи“, истиче директорка предузећа Парк Палић Валерија Денч.

Већина хотела била је распродата унапред, док су у ресторанима и под шатрама конобари имали пуне руке посла.

„Хотели су нам препуни, капацитети су заузети, преко месец дана смо били комплетно издати, тако је овогодишњи првомајски уранак, првомајски празници су за Елит Палић веома добро прошли“, каже директор овог предузећа Далибор Секулић.

палиц, 1

Излетнике је послужило лепо време, какво се најављује и за наредне дане, док је јак ветар погодовао једриличарима који су уприличили традиционалну првомајску регату.

Данас се на Палићу очекује око 35.000 људи, а током четвородневне манифестације организатори очекују најмање 70.000 гостију.