in

Pančevo: Okrivljenom za nedozvoljeno držanje oružja godinu dana kućnog pritvora

PANČEVO –

Zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i municije, Više javno tužilaštvo (VJT) u Pančevu je danas, 12. aprila, u Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog B. P. (rođenog 1978. godine) iz tog grada.

Okrivljenom se stavlja na teret da je dana 8. septembra 2023. godine neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja i municije, tako što je u svojoj kući u Pančevu, u ul. Svetozara Markovića držao pet pištolja različitih marki i kalibara, sa pripadajućim okvirima, kao i 172 metka, objavljeno je na sajtu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

VJT u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu prihvati sporazum o priznanju krivičnog dela koji je javni tužilac zaključio sa okrivljenim, te da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Okrivljeni bi kaznu izdržavao u kućnom pritvoru, u prostorijama u kojima stanuje, pronađeno oružje i municija bili bi mu oduzeti i imao bi obavezu da plati troškove krivičnog postupka, saopštio je VJT u Pančevu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /