in

Pančevo: Protiv muškarca iz Knjaževca podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

Pančevo: Protiv muškarca iz Knjaževca podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

PANČEVO –

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog D.R. (40) iz Knjaževca zbog sumnje da je u naselju Topola silovao 16-godišnju devojku u čemu mu je pomogao njegov 14-godišnji bratanac, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Kako se navodi, optužnicom mu je stavljeno na teret krivično delo silovanje za koje je propisana kazna zatvora od pet do petnaest godina.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Njegov bratanac u vreme događaja nije navršio 14 godina zbog čega prema njemu ne mogu da se izreknu krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je tužilaštvo o ponašanju deteta obavestilo Centar za socijalni rad “Solidarnost” u Pančevu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti.

Sumnja se da je maloletnik pomogao u savladavanju otpora maloletnice.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /