in

Petković i Bisljimi razgovaraju sa Lajčakom u Briselu

Petković i Bisljimi razgovaraju sa Lajčakom u Briselu

Sastanak je počeo oko 13.25 sati.

Ranije danas Lajčak se sastao sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

Danas bi u Briselu trebalo da bude održan i sastanak Petkovića i Bisljimija uz posredstvo Lajčaka.

Bisljimi se ranije sastao i sa komesarom EU za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.

Portparol EU Peter Stano u ponedeljak je naveo da taj blok zemalja očekuje od tzv. Kosova i Srbije da doprinesu stvaranju i održavanju atmosfere normalizacije, pomirenja i brzog sprovođenja obaveza dogovrenim sredinom marta u Ohridu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će pregovori na tehničkom nivou u Briselu biti teški, jer, kako je naveo, ne misli da Priština planira da bilo šta stvarno uradi.

Srbija je, kako je istakao, posvećena dijalogu i ispuniće obećano, a “ono što smo rekli da nećemo uraditi, naravno da nećemo uraditi”, naglasio je Vučić.

Lajčak: U Briselu o primeni sporazuma i tekućim pitanjima

Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine objavio je da danas u Briselu sa glavnim pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem razgovara o implementaciji dogovora postignutih u Ohridu 18. marta.

“Danas sam domaćin sastanka u okviru dijaloga na nivou glavnih pregovarača u Briselu, kako bismo razmotrili implementaciju dogovora na putu normaliizacije odnosa, kao i tekuća pitanja”, napisao je Lajčak na Tviteru.

Lajčak se ranije danas odvojeno sastao sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

Planirano je da kasnije danas bude održani i zajednički sastanak Petkovića i Bisljimija u prisustvu Lajčaka.

Kako je ranije rečeno iz EU, glavni pregovarači Beograda i Prištine pozvani su u Brisel radi dogovora o radu na u implementaciji onoga što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /