in

Писац Слободан Тишма о Новом Саду у четвртак у КЦ „Свилара“

НОВИ САД –

„Можда неко неће поверовати, али бука улица, прљавштина и градски смог као да су будили у мени сећање на прво млеко које у животу окусих“, написао је у књизи „Урвидек“ познати новосадски писац и музичар Слободан Тишма, који ће бити гост новог књижевног пројекта „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“ у Културној станици Свилара у четвртак, 28. априла, у 19 часова.

Тишма ће са публиком поделити своје утиске о граду, његовом културном, симболичком и егзистенцијалном значају, о његовој прошлости, садашњости и будућности.

Тишма, за многе симбол алтернативног и урбаног Новог Сада, учествовао је у раду Трибине младих током шездесетих година, бавио се концептуалном уметношћу и рокенролом у саставима Ла Страда и Луна, објавио је више збирки поезије и прозе, а за роман „Бернардијева соба“ награђен је Ниновом наградом 2011. године.

Нови пројекат Културне станице Свилара „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“, који је почео 30. марта, подразумева серију разговора са новосадским писцима и писцима који су повезани са Новим Садом са циљем да осветли низ питања у вези са односом града и књижевне уметности некад и сад.

Разговоре са писцима води књижевни критичар Владимир Гвозден који је заједно са координаторком мреже културних станица Виолетом Ђерковић осмислио циклус разговора „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“.

Културна станица Свилара део је мреже културних станица у Новом Саду, које обухватају ревитализоване и нове културне просторе широм града и у његовој околини, настале у оквиру пројекта Европске престонице културе.