in

PKV: Korišćenje evropskih fondova za ravnomerniji regionalni razvoj

Na konferenciji “Dijalog o elementima strategije pametne specijalizacije Republike Srbije” predstavljeni su koncepti i modeli razvijeni u evropskoj uniji za potrebe ravnomernog regionalnog razvoja.

“Daćemo vrlo konkretne predloge kako da se strategija pametne specijalizacije zapavo implementira na regionalnom nivou, odatle i na lokalnom nivou, jer ako imamo u vidu da smo država kandidat koje ima punopravno članstvo u evropskoj uniji, mi danas treba da razmišljamo i da razgovaramo kao da smo već članica”, rekla je koordinatorka NKEUA Nataša Dragojlović.

Razvoj privrede uz pomoć modernih tehnologija, predstavlja imperativ koji daje odgovor digitalnom vremenu u kojem živimo, smatraju učesnici.

“Ne možemo se zaustaviti, ne možemo prestati sa obrazovanjem, jer ako to uradimo, bojim se da će nam sva privreda postati stari zanati i nama u ovom trenutku visoko sofisticirana proizvodnja”, kazao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

“Razvoj pametnih specijalizacija, implementacija u životu je u perspektivi veoma važna s obzirom da su takvi trendovi, da su klasteri kao način organizovana već prevaziđeni, pa nam je ovo šansa kako da što pre i na što lakši na lakši način dođemo do novaca iz raznih evropskih fondova “, napomenuo je sekretar udruženja usluga Privredne komore Vojvodine.

Na konferenciji je predstavljen razvoj turizma u Vojvodini i Crnoj Gori i regionalni razvoj Srbije u cilju snažnijeg procesa evrointegracija.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /