in

Počela izgradnja ritejl parka u Kikindi

Počela izgradnja ritejl parka u Kikindi

U jednom od najvećih delova Kikinde, Mikronaselju, sa oko 5.000 stanovnika, počela je izgradnja ritejl parka. Radi se o prostoru od preko 5.000 kvadratnih metara, na kom bi trebalo da se izgradi 14 maloprodajnih objekata, prodavnica i restorana, dok je planirano i asfaltiranje sto parking mesta. Završetak izgradnje predviđen je na jesen.

”Radi se o standardnom ritejl parku kakvih ima u okruženju sa 14 lokala, gde će biti malorpodajni objekti kao što su prodavnice obuće, garderobe, restorani, supermarketi, zatim apoteke i svih onih sadržaja koje imamo u neposrednom okruženju u Zrenjaninu, Subotici i Novom Sadu”, objašnjava Saša Tnackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Parcela na kojoj se gradi ritejl park dve decenije predstavljala je započeto gradilište nikada završene stambene zgrade, a kako je vreme prolazilo, adekvatnih ponuda za stanogradnju nije bilo, što je bio znak da se pređe na drugo polje ponuda.

kikinda, fotografija, ritejl, 2

”Mi smo prodali katastarsku parcelu za oko 284.000 evra, a početkom gradnje investitor je već uplatio naknadu za građevinsko zemljište od 13,7 miliona dinara. Ono što će Grad u budućnosti još da prihoduje jesu porezi i doprinosi koji se prilivaju u budžet zapošljavanjem novih radnika”, dodao je Tanackov.

Pored novih prodavnica i restorana, kao i parking mesta, u ritejl parku u Kikindi posao bi trebalo da pronađe više od sto radnika.

 Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /