in

Почеле гужве на Хоргошу –

Путничка возила, за разлику од ноћас када се на прелазу Хоргош чекало око шест сати, данас су се у току дана задржавала у просеку два до четири сата узимајући у обзир укупно време чекања на мађарској и српској граници.

Према речима путника најдуже чекају како би прешли гранични прелаз наших северних суседа и ушли у Србију, док код нас нема значајнијег задржавања.

“Никако се не осећамо по овој врућини, али како уме бити да чекамо по шест сати, ова два колико смо се задржали нису опасна”, изјавио је један путник.

Путник из Чешке каже да су три сата чекали и да је “то страшно”,

“На мађарској граници су нас задржали два и по сата, а на српској је све завршено у року од десет минута. На овим високим температурама је заиста тешко чекати, нарочито када су деца са нама у ауту”, објашњава возач који се упутио у Скопље.

Гужви на изласку из Србије није било за путничка возила, али се вишесатна задржавања за улазак у земљу очекују и током других викенда који су пред нама, те надлежни апелују на путнике да се благовремено информишу о стању на путевима, као и да користе друге граничне прелазе уколико путују из Мађарске у Србију.