in

Počeo 4. Onlajn poetsko-recitatorski konkurs za decu (AUDIO)

NOVI SAD –

Gradska biblioteka u Novom Sadu druga je po veličini javna biblioteka pozajmnog tipa u zemlji. U današnjem obliku osnovana je 1958. godine, spajanjem više čitaonica i javnih knjižnica na području grada. Od samih početaka aktivno je i posebno odeljenje koje je specijalizovano za rad sa decom. 

dečiji, poetsko, recitatorksi, konkurs

Pored redovnih aktivnosti dečije odeljenje ima i projekte koji se ostvaruju u cilju popularizacije čitanja i pisanja. Jedan od njih je i online poetsko – recitatorski konkurs “Od deteta do poete” koji je ove godine organizovan četvri put. O temama i ciljevima konkursa govori nam Katarina Novaković iz Gradske biblioteke Novog Sada.

Teme ovgodišnjeg poetsko-recitatorskog konkursa su: 300 čuda stanuje u meni, kada me stihovi probude, poeta je peta strana sveta. Konkurs je raspisan na Međunarodni dan knjiga za decu (2. april) a završava se u oktobru mesecu. Cilj je da decu uzrasta od 9 do 14 godina svoj poetski potencijal razvijaju uz podršku 2 profesionalna višemesečna mentorska programa koja se odvijaju onlajn. Konkurs se istovremeno realizuje u bibliotekama širom Srbije i Republike Srpske.

Opširnije u audio zapisu:Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /