in

Počeo je prvi Međunarodni sajam vina (AUDIO)

Počeo je prvi Međunarodni sajam vina (AUDIO)

NOVI SAD –

Na Novosadskom sajmu počeo je prvi Međunarodni sajam vina koji je okupio 30 izlagača, a u naredna tri dana posetioci će u Hali 1 moći da vide oko 150 vinskih brendova iz naše zemlje, Mađarske i Italije.

vino, pice, alkohol, odmor

Vinarija Sunčana gora iz Mađarske postoji od 1976. godine, a u selu blizu graničnog prelaza Bački breg imaju vinograde koji se prostiru na 16 hektara.

Prema rečima Davida Hasanovića iz te vinarije, došli su na srpsko tržište da bi se upoznali sa autohtonim mađarskim sortama.

Vinarija „Gnezdo“ iz Bečeja, iako mlada na tržištu pod tim imenom, ima vinograde stare više od četiri decenije, a već je dobila nagrade na prestižnim vinskim manifestacijama.

Njen predstavnik Dejan Vračarić objašnjava da se na sajmovima najbolje vidi reakcija ljubitelja vina, zbog čega su i oni tu.

Prema rečima organizatora Sajma vina Ranka Samardžića, ideja je da ta manifestacija postane tradicionalna, kako bi naša vrhunska vina bila predstavljena i strancima, ali i da bi se vinska kultura u našem društvu podigla na viši nivo.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /