in

Počeo rad na Sterijinoj “Pokondirenoj tikvi” u režiji Juša Zidara, premijera 23. maja u SNP-u

Reditelj Zidar ističe da dramski tekst, iako napisan pre oko 200 godina, i danas oslikava društvo i našu svakodnevicu.

“Mislim da nikad dosad nismo živeli u tako velikoj laži, u kakvoj živimo danas. Mislim da nikad u istoriji čovečanstva društvo nije bilo toliko svesno i toliko informisano o tome što se događa i istovremeno, s druge strane, imalo toliko neznanja, nezainteresovanosti, koliko ima danas. To je upravo ono što ovaj tekst čini i te kako aktuelnim”, kaže Zidar i dodaje da je snaga pozorišta u susretu glumaca i publike.

“Dobra komedija nikako nije trivijalna forma. Dobra komedija ne zasmejava publiku na opštim mestima; ona je sugestivna, ima snažnu suštinu i kroz humor nam pomaže da bolje razumemo pojedine neuralgične tačke društva. Takvu komediju gledaćemo na sceni Srpskog narodnog pozorišta 23. maja”, zaključuje on.

Umetnički tim, pored reditelja Zidara, čine i: dramaturškinja Nikolina Đukanović, scenografkinja Marija Kalabić, kostimografkinja Mia Popovski i kompozitor Marijan Nećak.

Uloge su poverene: Tijani Marković (Fema), Milovanu Filipoviću (Jovan), Anđeli Pećinar (Evica), Nini Rukavini (Ančica), Dušanu Vukašinoviću (Ružičić), Aleksandri Ilić Pleskonjić (Sara) i Dimitriju Aranđeloviću (Vasilije).Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /