in

Počinje nova parnica protiv Kecmanovića

Počinje nova parnica protiv Kecmanovića

Ovu tužbu podneo je maloletnik koji je ranjen tog 3. maja, odnosno njegovi roditelji kao zakonski zastupnici. Danas bi jedna i druga strana u postupku trebalo da iznesu svoje predloge, nakon čega će se pripremno ročište zaključiti i zakazati glavna rasprava.

Tužba je podneta protiv maloletnika K.K. i njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović. Ova tužba je podneta za naknadu nematerijalne štete usled fizickog bola, pretrpljenog straha i psihickog bola.

Pre ovog parničnog postupka u ovom sudu počela su još dva – jednu tužbu su podneli članovi porodice Dukić, a drugu 27 članova porodica ubijenih. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /